DPNE shifts focus from promenades to making videos

0

The largest controlled opposition party, the DPNE has shifted their focus from promenades along the Vardar river, to making cool videos of how bad Zaev and his junta are.

Good thing the DPNE are raising awareness that there is a criminal Government in Macedonia. Protests? No thanks, we’ll stick to videos for now…

Here is a video the DPNE leader Hristijan Mickoski released earlier today:

Црнила- Спот

Црно време!Неразјаснети убиства.Газење на народот и државата.Промена на име.Сиромаштија.Повисоки даноци.Криминални тендери и афери.Уништено земјоделие.Најзагадена држава и уништено здравство.СДСМ И ЗАЕВ ДОНЕСОА ЦРНИЛА!Од сите нас зависи дали ќе дозволиме ова да продолжи.Ние ќе создадеме зора која ќе ги победи тие црнила. Зората ќе дојде, а ние сме искрата која ќе ја донесе, ќе донесе ново утро, нова надеж и подобри времиња.Оваа зора е за Македонија!

Posted by Hristijan Mickoski on Thursday, December 13, 2018